/ Allmänt /

Varför i hela friden ska du lägga tid och pengar på homestyling?

Ja det kanske man frågar sig. Det är ju ändå några tusenlappar som ska ut innan man vet om man får sälja. Så det är förståeligt att man tänker så. Kanske kan nedanstående inlägg ge lite mer kött på benen. Kommentera gärna!! 
 






Det handlar i slutändan alltid om "känslan för feelingen"

Att sälja sin bostad handlar om många parametrar. Tidpunkt, ekonomi, en bra mäklare, läget, driftskostnad, månadsavgift.  

Allt det där och mycket mer behöver köparen ta ställning till. Det finns ofta väldigt gott om PRAKTISK information. Du med en analytisk personlighet älskar det och kommer att ha det i huvudet på visningen. Personer med mer känslobaserat tänkande kommer att gå nästan uteslutande på känsla.

Faktum är att en mycket större del av beslutet baserar sig på omätbara parametrar. Det gäller ALLA, i slutändan. Även dig som tycker att du är superrationell. Det är att man ser sig själv bo där. För att man ser sina möbler där. För att man trivs. Hjärnan säger ja först när magen sagt sitt.

Det homestyling tillför i mixen är en KÄNSLA.  Riktigt bra bilder och en härlig känsla på visningen!

Så, jobba på flera fronter för att få din bostad såld. Bra siffror, bra känsla, bra mäklare. Så har du gjort allt du kan. Eller hur?

Är det inte att ljuga för köparen?

Nope! Det handlar om att visa bostadens potential och hjälpa spekulanten att se. Se hur det kan se ut. Se vilka möbler som ryms. Att få grepp om perspektiven.

Dessutom får man inte täcka över skavanker. Att titta bakom tavlor, under mattor osv tillhör undersökningsplikten så det är inga problem egentligen och några spikhål och trasiga tapeter  får man räkna med när man flyttar in i en bostad där någon bott tidigare. Tavlor svävar sällan själva. Men det är djupt oetiskt att täcka över eventuella fuktskador och annat "farligt". Även om man har undersökningsplikt. Så vi luras inte.

 

Det är din framtid det handlar om

Jo, det är helt ok att tjäna pengar! Mäklare, fotograf och stylist har samma mål – Att ge dig bästa möjliga betalt för din bostad.

Det kan tyckas krasst men det är väl självklart att du ska få så mycket betalt som möjligt för ett hem du lagt tid och energi på under kanske många är.

Vad viktigare är: det handlar om att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar av ta nästa steg i livet. Ditt nya boende och kanske till och med en nystart.

5-15% ökat pris är den vedertagna siffran baserat på amerikansk statistik där djupintervjuer med mäklare får fram siffran baserat på deras uppskattning om stylingens effekter.

 

Och i Sverige?
Inga ordentliga undersökningar tyvärr. Jag har många exempel på bostäder som inte sålt första omgången men sedan till riktigt bra pris efter styling. Det har de flesta mäklare också. Och alla mäklare jag träffat är övertygade att det gör skillnad.

Vanligast sålda bostaden i Sverige är 69kvm, troligtvis en 3:a. Och kostar 2 686 000 sek. (Mäklarstatistik).

Vi räknar lågt. Säg att homestylingen höjer bostadens slutpris med bara 1%. En ökad  vinst med nästan 27 000 sek. En liten styling av en 3:a med Tell Your Stories kostar 16 000 sek.

Sen får man sätta stylingkostnaden i perspektiv med försäljningspriset. Säg att du får 3 000 000 för din lägenhet. Då är 16 000 sek 0,005% av den totala affären.

Styling är dessutom avdragsgill mot reavinsten så i slutändan skulle du kunna dra bort stylingsumman från vinsten och därmed slippa skatten på 22% på vinsten. Då är också priset för stylingen istället 12 480 sek i slutändan.  En vinst på dryga 14k. På 1% höjning.

Det KAN också handla om att få bostaden såld eller inte. När det drar ut på tiden blir det extra jobb för alla. Preppa för visning, flytta tillbaka allt igen, ut igen osv.

Så om det så bara handlar om att göra jobbet själv. Gör det! Det är värt det i slutändan. Och har du inte tiden eller orken, ta hjälp!

Hör av dig om du vill ha en kostnadsfri konsultation som tack för att du läst den här bloggen! 😊 Ange koden: BloggTYS Maila till [email protected] 

Du hittar mer information om priset och tillvägagångssätt på vår hemsida: www.tellyourstories.se

Kram