/ Allmänt / Homestyling / Homestyling DIY / styling /

Varför ska du styla din bostad inför försäljning?

(null)

Ja du, det är en bra fråga! Och det är en du ABSOLUT ska ställa dig. Jag hoppas jag kan hjälpa till på traven. 
 
 
Det finns 3 st tungt vägande skäl till att välja att investera i homestyling: Pris, tid och ork. 
 
 
1. Pris
 
 
Jag är av den bestämda åsikten att man absolut ska få så mycket för sitt nuvarande boende det bara går. Det är en investering i din framtid. Ditt nästa steg i livet! 
 
Prishöjningen är också vad de flesta tänker på när man pratar homestyling. Om man stylar får man mer för bostaden. Är det garanterat då? Nja. Jag kan inte med bästa vilja i världen säga ja på den frågan. Det vore att luras. Ingen kan garantera avkastning på aktier, på fonder, på lägre ränta eller på att det är fint väder på trädgårdsfesten. 
 
Det är en del kostnader när man ska flytta och jag förstår att man tvekar på offerten från stylingbolaget på 10 000 eller mer. 
 
Men sätt pengarna i perspektiv! Kommer du kanske gå med 250 000 sek i vinst? Vad är då 10 000 sek om du kanske dessutom höjer priset med 100 000 sek? Styling är dessutom avdragsgillt mot reavinsten. 
 
5-15% är det man i branschen säger att styling kan ge i form av högre pris. Vad är 5% i ditt fall? Vad är 1%? Räkna. 
 
Det var ju det där men garanterat fint väder på trädgårdsfesten... I Sverige i juni. Det gäller att ha en plan. Hyr ett tält och några värmare. En inte alltför hög kostnad och då har du gjort det du kan för att få en bra dag. Samma sak med homestyling. Du förbättrar absolut dina möjligheter! Det är inga konstigheter - alla köper med hjärtat. Till och med den mest hårdnackade, praktiska, statistikinriktade personen på visningen. Det är garanterat! 
 
Ge dig själv bästa möjliga förutsättning till bästa möjliga pris!
 
 
2. Tid
 
Ont om tid finns det gott om. De som är singel eller DINK:ar (double income no kids :-) arbetar troligtvis väldigt mycket. De som har familj har både jobb och barn som ska skjutsas, tas om hand, hämtas, lämnas, kläs på, bytas på, oroas för och ha roligt med framför allt. 
 
Att själv styla sin bostad tar minst 2-3 dagar. Hur det ska göras kan man läsa om lite överallt. Ofta väldigt generella beskrivningar. Städa, rensa, ta bort möbler, skapa blickfång, neutrala färger, ljust och fräscht. Japp! Men om det behövs en säng i "skräprummet"  eller en ny matta, gardiner, taklampa, växter och tavlor. Detta ska skaffas. Köpas eller lånas.  Det ska transporteras, bäras, och placeras. Det tar tid. Tid man ofta inte har. 
 
Stylingfirmor har ALLT. Alla saker som kan behövas, folk som bär och bilar som kan transportera och kan oftast hjälpa till med det mesta du behöver hjälp med i samband med stylingen. Ta hjälp!
 
 
3. Ork
 
Orken hänger ofta ihop med tiden. När tiden tryter gör oftast orken det också. Om man dessutom tycker att det är milt roligt att inreda och fixa redan från början kommer tanken på den stundande fotograferingen och visningshelgen kanske inte att generera energi. 
 
Det är jobbigt att flytta. Den är svår att komma undan. Men du kan göra det enklare för dig själv. Ta hjälp!
 
 
Framför allt! Ge dig själv bästa möjliga förutsättningar till en lyckad affär. 
 
 

flytta / homestyling inredning styling interiör / homestylist / ork / prishöjning / tid